maagkrampen

Maagkrampen bij het begin van een zwangerschap

Het lichaam van een zwangere vrouw zal in de loop van de negen zwangerschapsmaanden te maken krijgen met een groot aantal veranderingen. Het lichaam is om die reden dan ook voortdurend bezig om zich aan al deze veranderingen aan te passen waardoor er uiteenlopende kwaaltjes kunnen ontstaan. Niet elke zwangere vrouw heeft last van dezelfde […]

to do list zwangerschap

To do list zwangerschap

Zowel voor als tijdens de periode dat je in verwachting bent is er een heleboel te doen en te regelen. Waar je allemaal aan moet denken in deze, soms hectische tijd, is vaak zoveel dat je gemakkelijk dingen over het hoofd ziet. Hier vind je een handige ‘to do list zwangerschap’.

slapen tijdens de zwangerschap

Goed slapen tijdens de zwangerschap

Goed slapen tijdens de zwangerschap is niet altijd vanzelfsprekend. Op een gegeven moment lig je in geen enkele houding nog echt lekker terwijl je toch vreselijk moe bent. Vooral wanneer de zwangerschap al aardig vordert kan de, steeds dikker wordende, buik behoorlijk in de weg gaan zitten.

Wat mag ik niet eten tijdens mijn zwangerschap?

Goede voeding is van essentieel belang voor iedereen, maar in het bijzonder vrouwen die zwanger zijn zullen extra goed op hun eetgewoontes moeten letten. Niet al het voedsel is namelijk geschikt om te eten als je een kleintje verwacht.