Sperma donatie

Sperma donatie

Op het ogenblik dat een sperma donatie wilt gaan doen dan moet je doordrongen zijn van een aantal feiten. Zo is de sperma donatie geen manier om snel rijk te worden of om je genetische informatie ontelbare malen door te geven.

Sperma doneren, een goed idee?

Als een man sperma afstaat aan een spermabank met als doel dit ter beschikking te stellen voor het gebruik bij de bevruchting van een vrouw tijdens een vruchtbaarheidsbehandeling dan wordt dit spermadonatie genoemd.

Seks plannen slecht voor relatie

Dat seks noodzakelijk is om zwanger te worden weet iedereen en dat je moet vrijen op het moment dat je het meest vruchtbaar bent is ook geen onbekend verhaal voor de meeste mensen. Toch is het plannen van seks geen goed idee. Dit kan namelijk een negatieve uitwerking hebben op je relatie.

kinderwens

Kinderwens

Het ligt in de aard van de mens om zich, net als alle andere levende wezens, voort te willen planten. Toch heeft niet iedereen een kinderwens: sommige mannen en vrouwen kiezen er namelijk bewust voor om geen nageslacht op de wereld te zetten. De redenen hiervoor kunnen uiteenlopen van het kiezen voor een carrière tot […]

De bevruchting

Nog niet zo heel lang geleden werd kinderen nog verteld dat een baby door de ooievaar werd gebracht of dat de kleintjes in een kool groeiden. Tegenwoordig weet echter vrijwel iedereen dat er een bevruchting plaats moet vinden van de vrouwelijke eicel, door een mannelijke zaadcel, om tot nageslacht te kunnen leiden.