Sperma donatie

Sperma donatie

Op het ogenblik dat een sperma donatie wilt gaan doen dan moet je doordrongen zijn van een aantal feiten. Zo is de sperma donatie geen manier om snel rijk te worden of om je genetische informatie ontelbare malen door te geven.

Sperma doneren, een goed idee?

Als een man sperma afstaat aan een spermabank met als doel dit ter beschikking te stellen voor het gebruik bij de bevruchting van een vrouw tijdens een vruchtbaarheidsbehandeling dan wordt dit spermadonatie genoemd.

De datum van conceptie

Op het moment dat je zwanger blijkt te zijn is het niet altijd even simpel om het moment van de conceptie te achterhalen. Zeker wanneer je een onregelmatige menstruatiecyclus hebt kan dit een probleem zijn maar ook bij vrouwen die wel regelmatig menstrueren is het bepalen van de datum van de bevruchting niet altijd duidelijk.

Hoe lang duurt het om zwanger te worden

Er is geen eenduidig antwoord te geven op de vraag: hoelang duurt het om zwanger te worden? Niet elke vrouw heeft namelijk een gelijke cyclus en niet elke man heeft eenzelfde kwaliteit en hoeveelheid zaadcellen. Bovendien spelen er nog een heleboel andere factoren een belangrijke rol bij het zwanger worden of de kans op het […]

Wat moet je doen als de uitgerekende datum voorbij is?

Hoewel de uitgerekende datum echt alleen maar een indicatie is voor de aankomende bevalling, zullen toch een heleboel vrouwen deze datum als eindstreep van hun zwangerschap. Een normale, voldragen, bevalling zal echter plaatsvinden ergens tussen de 37 en de 42 zwangerschapsweken.