Kraamhulp

De bevalling is vaak een enorme uitputtingsslag voor moeder en kind, maar vaak ook voor de kersverse papa. Na de bevalling willen veel jonge gezinnen dan ook niets liever dan lekker uitrusten en genieten van de nieuwe situatie. Gelukkig kun je rekenen op de ondersteuning van de aanwezige kraamhulp zodra je weer bent thuisgekomen uit […]

Erkenning

Met erkenning wordt bedoeld: de verklaring die iemand afgeeft waarin te kennen wordt gegeven dat er een vader- of moederschapband bestaat tussen deze persoon en het betreffende kind. Het land waarvan de erkennende ouder de nationaliteit bezit, op het moment dat de erkenning plaatsvindt, zal de erkenning beheersen.

Wanneer seks na de bevalling

Het zal voor jou en je partner behoorlijk spannend zijn om na de geboorte van jullie kleintje weer seks te hebben. Op welk moment iemand weer seks heeft na een bevalling verschilt van persoon tot persoon. Soms kan een vrouw, of haar partner, bang zijn dat seks te pijnlijk zal zijn na een bevalling of […]

De populairste babynamen in 2013

Nadat je kind ter wereld is gekomen zal het een naam moeten hebben. Voor de aanstaande papa en mama betekent dit meestal een gedegen zoektocht naar een mooie en goed in het gehoor liggende voornaam. Soms weten aanstaande ouders al voor de zwangerschap welke naam hun toekomstige kindje zal gaan dragen.

Suikerbonen en doopsuiker

Een suikerboon is van oorsprong een amandelnoot die omhuld is door een laagje suikerglazuur. Het glazuur kan zowel wit als gekleurd zijn en soms wordt de amandelnoot ook vervangen door een chocoladevulling. Een andere naam voor suikerbonen is doopsuikers.

Leuke kraamcadeaus, leuke cadeautjes voor moeder en baby!

Als je op kraamvisite gaat maar eens met wat anders voor de dag wilt komen dan een luiertaart of een kraammand dan zijn er volop mogelijkheden te bedenken. Niet alleen zijn luiertaarten en kraammanden in de regel vrij duur en dikwijls gevuld met standaard presentjes voor de baby zoals speeltjes en knuffels.