onderbuik

Wat moet je doen bij steken in onderbuik na de bevalling?

Pijn in je onderbuik is een van de mogelijke kwaaltjes na de bevalling. Een van de meest bijzondere gebeurtenissen in het leven van een vrouw is de geboorte van een kind. Een geboorte is echter niet alleen voor de kersverse moeder een blijde, maar zeer zeker ook een ingrijpende, gebeurtenis.

kraamperiode

Na de bevalling: de kraamperiode

Na keihard werken is het dan eindelijk zover: je bent mama van de mooiste en liefste baby van heel de wereld. De kraamperiode is aangebroken en als je de boeken mag geloven dan breekt nu een tijd aan waarin je op een roze wolk leeft. Helaas geldt dit niet voor iedere kersverse mama.

Postnatale Depressie of Post Partumdepressie

Eigenlijk wordt er door vrijwel iedereen verwacht dat een pas bevallen vrouw op een roze wolk leeft en alleen maar gelukkig is. Helaas is niet minder waar want er zijn ook behoorlijk wat vrouwen die na de geboorte van hun baby juist eerder bedroefd zijn dan blij. Emoties De eerste dagen na de bevalling zul […]

Hoe pijnlijk is een keizersnede

Een keizersnede is een operatieve ingreep waarbij een baby, via een incisie in de buikwand en de baarmoeder, naar buiten zal worden gehaald. Uiteraard zal tijdens deze ingreep de moeder goed verdoofd worden zodat ze gedurende de keizersnede zelf geen pijn voelt.

Waarom kiezen voor een keizersnede

Hoewel een keizersnede een operatieve ingreep is die met relatief weinig risico’s gepaard gaat, zal een arts over het algemeen pas besluiten om hiertoe over te gaan als er een medische reden voor is. Want ook al zijn de risico’s klein, helemaal uit te sluiten zijn ze, net als bij elke andere operatie immers niet.

Voedingadvies na de bevalling en zwangerschap

De hoeveelheid voeding die je na de bevalling tot je dient te nemen is op de eerste plaats afhankelijk van de soort voeding die je baby krijgt. Op het moment dat je je baby flesvoeding geeft dan heb je genoeg aan de normale hoeveelheid voeding die je ook diende te eten voordat je in verwachting […]