onderbuik

Wat moet je doen bij steken in onderbuik na de bevalling?

Pijn in je onderbuik is een van de mogelijke kwaaltjes na de bevalling. Een van de meest bijzondere gebeurtenissen in het leven van een vrouw is de geboorte van een kind. Een geboorte is echter niet alleen voor de kersverse moeder een blijde, maar zeer zeker ook een ingrijpende, gebeurtenis.

kraamperiode

Na de bevalling: de kraamperiode

Na keihard werken is het dan eindelijk zover: je bent mama van de mooiste en liefste baby van heel de wereld. De kraamperiode is aangebroken en als je de boeken mag geloven dan breekt nu een tijd aan waarin je op een roze wolk leeft. Helaas geldt dit niet voor iedere kersverse mama.

Postnatale Depressie of Post Partumdepressie

Eigenlijk wordt er door vrijwel iedereen verwacht dat een pas bevallen vrouw op een roze wolk leeft en alleen maar gelukkig is. Helaas is niet minder waar want er zijn ook behoorlijk wat vrouwen die na de geboorte van hun baby juist eerder bedroefd zijn dan blij. Emoties De eerste dagen na de bevalling zul […]

Hoe kan je een miskraam voorkomen?

Er is sprake van een miskraam als een zwangerschap voor de twintigste week spontaan wordt afgebroken. In de medische wereld wordt in een dergelijk geval gesproken van een spontane abortus.

Hoe verloopt een keizersnede

Uiteraard zullen aan een spoedkeizersnede minder onderzoeken vooraf gaan dan wanneer de keizersnede van tevoren al gepland is. In dit laatste geval zal de moeder niet alleen een aantal standaard medische onderzoeken ondergaan maar ook enige tijd voor aanvang van de ingreep niets meer mogen eten of drinken.

bevallen met keizersnede

Bevallen met keizersnede

Een heleboel vrouwen ervaren een noodzakelijke keizersnede als een tegenslag. Ze kunnen dan immers niet thuis bevallen maar moeten naar een ziekenhuis en daarbij je ook niet in praktijk brengen waar zo hard op geoefend hebt tijdens je zwangerschapscursus. Je zult namelijk gaan bevallen op andere manier dan normaal, bevallen met keizersnede, via je buik.