coeliakie bij kinderen

Glutenintolerantie en coeliakie bij kinderen!

Met gluten worden twee groepen eiwitten: glutenines en gliadines. Deze eiwitten komen voor in een heleboel granen, en dus ook in veel graanproducten. Coeliakie bij kinderen wordt veroorzaakt door gliadine.

Voordelen van borstvoeding geven

Dat het geven van borstvoeding een zeer natuurlijke manier van voeden is, is bij de meeste mensen wel bekend. Het geven van borstvoeding aan je baby heeft echter meer voordelen dan de meeste mensen in eerste instantie kunnen bedenken. Het de onderstaande lijst van voordelen zul je zien dat het geven van de borst niet […]

Wel of geen borstvoeding

Over het geven van borstvoeding doen een heleboel wilde verhalen de ronde. Op het moment dat je de keuze gaat maken: wel of geen borstvoeding, dan is het wel van belang dat je weet wat een feit is en wat een fabel.

Nadelen van borstvoeding geven

Vrijwel iedereen is het erover eens dat borstvoeding de meest natuurlijke en de meeste gezonde manier van je baby voeden is. Dit neemt echter niet weg dat er ook wel degelijk enkele nadelen kleven aan het geven van de borst aan je baby.

Borstvoeding

Tijdens de zwangerschap begint je lichaam al vanzelf met het op gang brengen van de lactatie. Dit is een natuurlijk proces dat na de geboorte van de moederkoek pas echt goed op gang zal komen.

Voedingschema baby

Voeding vormt een essentieel onderdeel bij een goede ontwikkeling van je baby. Op het moment dat je weet of je borst- of flesvoeding zal gaan geven dan dien je goed te weten hoeveel je baby moet drinken om gezond te blijven en goed te groeien. Van maand tot maand zal je baby andere behoeftes hebben. […]