Kinderen met een te hoog BMI

Voor kinderen gelden niet dezelfde BMI waarden als voor een volwassene. Door de groei kan de lengte en het gewicht van een kind namelijk sterk uiteenlopen en zal de uitkomst van een BMI berekening ook gekoppeld zijn aan de leeftijd en het geslacht. Om makkelijk de BMI te berekenen voor volwassenen of kinderen gebruik onze […]

moedermelkproductie

Wanneer start de moedermelkproductie?

In de loop van een zwangerschap worden er hormonen aangemaakt in het lichaam van de *aanstaande moeder* die ervoor zorgen dat er melkklieren in de borsten zullen gaan groeien. Het hormoon wordt prolactine wordt na de bevalling aangemaakt om de moedermelkproductie op gang te laten komen.

Hoe leer ik mijn kind alles eten?

Het is de nachtmerrie van bijna elke (aanstaande) ouder: kinderen waarbij je met moeite een paar hapjes naar binnen kunt krijgen. De kreten “lust ik niet” en “dat vind ik niet lekker” zullen dan vaak te horen zijn en voor een gespannen sfeer aan tafel zorgen.

Waarom borstvoeding geven aan je kind

Voor sommige vrouwen staat het al vroeg vast dat ze zullen kiezen voor het geven van borstvoeding als ze een baby krijgen. Anderen weten juist zeker dat ze daar nooit ofte nimmer aan zullen beginnen omdat ze bijvoorbeeld bang zijn dat hun borsten zullen gaan hangen. Weer andere vrouwen hebben echter te kampen met een […]

Handige tips voor borstvoeding

Het geven van borstvoeding gaat over het algemeen niet vanzelf, zowel jij als je baby zal het moeten leren. Maar na een beetje oefening en met de onderstaande tips is de kans groot dat het ook bij jou en je kleintje een succes zal worden.