Waar moet ik op letten bij het verzorgen van baby tandjes?

Het gebit is voor een kind van essentieel belang om te kunnen eten en praten. Wanneer een kind een onverzorgd gebit heeft dan kan dit voor pijn en verminderd zelfvertrouwen zorgen. Bovendien kan een infectie aan de tanden of het tandvlees voor allerlei andere kwalen elders in het lichaam zorgen. Poetsen Om die redenen is het […]

Pasgeboren baby

Een pasgeboren baby is voor de kersverse ouders niet alleen het meest belangrijke dat er op aarde bestaat maar soms ook een groot raadsel. Je krijgt er immers geen kant en klare gebruiksaanwijzing bijgeleverd en je zult meestak nog behoorlijk wat moeten leren.

Baby’s en (niet) slapen

Het slapen, of juist niet willen slapen, van een baby is voor de meeste kersverse ouders een grote kwestie. Het slaapgedrag van je baby heeft vaak namelijk ook invloed op je eigen slaappatroon en/of slaapgebrek. In de eerste maanden zullen de meeste ouders te maken krijgen met gebroken nachten en vaak een dutje doen op […]

Baby’s bij jou in bed?

Samen slapen met je baby is in onze cultuur niet echt gebruikelijk en wordt over het algemeen sterk afgeraden. Er zijn namelijk een aantal risico’s verbonden aan het in bed nemen van een baby. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan verdrukking of verstikking van je baby.

Vaak boerende baby’s, wat nu?

Tijdens het drinken zul je merken dat je baby soms een paar keer naar adem hapt of een boertje laat. Dit is overigens heel normaal. De boertjes laat je baby omdat er tijdens het drinken, en het naar adem happen, te veel lucht naar binnen kan komen.

Verzorging van de baby

Op het moment dat de kraamverzorgster het huis heeft verlaten kan plotseling de angst toeslaan. Vanaf nu moet je helemaal zelf voor de verzorging van je baby opdraaien. Geen paniek, dat lukt je best en de onderstaande tips kunnen je wellicht een handje helpen.