Ouderschap, een mooi avontuur

Moeder of vader worden. Het is misschien wel het grootste avontuur dat er bestaat. Het ouderschap is een weg vol mijlpalen, kostbare momenten en onvergetelijke reizen – te beginnen bij de eerste rit van het ziekenhuis naar huis. Het is belangrijk voor kersverse ouders om zich al meteen ondersteund te voelen. Vanaf de allereerste dag  […]

opvoeding dreumes

Opvoeding van dreumes en peuters

De opvoeding van dreumes en peuters. Een kind in de leeftijd van één tot twee jaar noem je geen baby meer maar een dreumes, wanneer je kleintje echter tussen de twee en vier jaar is dan spreek je van een peuter. Lees meer over de opvoeding van deumes en peuters.

kinderen

Ontwikkeling van kinderen

In de middeleeuwen werden kinderen beschouwd als een miniatuur versie van volwassenen en ten tijde van de industriële revolutie werden kinderen zelfs ingezet als volwaardige arbeiders (zoals in bepaalde landen nog steeds aan de orde van de dag is tegenwoordig). In de vorige eeuw zijn de moderne zienswijzen over de ontwikkelingsfases van kinderen ontstaan.

Lichamelijke ontwikkeling van je baby in het eerste jaar

In de loop van zijn eerste levensjaar zal je baby zich alsmaar meer bewust gaan bewegen. Ook zullen de bewegingen die worden gemaakt steeds gecontroleerder worden uitgevloerd. Verder zal je baby de wereld om zich heen beter gaan ontdekken doordat zijn zintuigen in het eerste jaar eveneens beter gaan werken.

kleuter

Kleuter – van 4 tot 6 jaar

Met een kleuter wordt in de regel een kind tussen de vier en zes jaar bedoeld. Overigens valt het niet mee om het begrip kleuter van een goede definitie te voorzien. In de regel kan worden gesteld dat wanneer de peutertijd achter de rug is, de kleutertijd zal beginnen. Het kind zal op dat ogenblik voor […]