Baby’s tijdens het eerste jaar

In het eerste jaar van je baby zal er veel veranderen. Niet alleen zal je kind groter groeien maar zich ook lichamelijk en mentaal steeds verder gaan ontwikkelen. In het eerste levensjaar lijkt je kleintje soms met sprongen vooruit te gaan.

Baby 9 tot 10 maanden oud

Je baby is op deze leeftijd vaak lekker actief en gaat graag op ontdekkingstocht in zijn steeds groter wordende omgeving. Traphekjes zijn om die reden dan ook geen overbodige luxe.

Baby 8 tot 9 maanden oud

Een baby van negen maanden oud kan ineens last krijgen van zogenaamde eenkennigheid. Dit wil zeggen dat ze plotseling bang kunnen worden van zelfs bekende personen. Meestal is deze eenkennigheid rond de eerste verjaardag weer verdwenen en hebben bovendien niet alle kinderen hier last van. Er zijn namelijk ook kinderen die zich wat makkelijker aanpassen […]

Baby 7 tot 8 maanden oud

In deze periode van het leven zal je kind al aardig op onderzoek uitgaan. Het is dus goed om te weten of de omgeving waarin je kleintje zich ophoudt wel veilig is. Dit kun je het beste doen door op handen en knieĆ«n door de ruimtes te kruipen. Op die manier kun je namelijk het […]

Baby 6 tot 7 maanden oud

In vergelijking tot een pasgeboren baby kan je kindje nu al heel erg veel. Het is actief bezig om de wereld om zich heen te ontdekken en zich nieuwe vaardigheden eigen te maken. Overdag zal je baby op deze leeftijd bovendien steeds minder gaan slapen en dus meer aandacht vragen.

Baby 3 tot 4 maanden oud

Het hoofdje in een hoek van negentig graden optillen en hardop lachen is voor je baby steeds gewoner aan het worden. Ook het volgen van een object dat ongeveer op dertig centimeter afstand voort wordt bewogen kan worden gevolgd met de oogjes.