moeilijke schoonmoeder

Een moeilijke schoonmoeder

Zelfs in sprookjes gaat het leven niet altijd over rozen. Er verschijnt altijd iemand op het toneel die geluk en plezier niet gunt. In het dagelijks leven is dat niet anders. Je leert iemand kennen, het klikt meteen en je toekomst ziet er veelbelovend uit. De luchtkastelen gaan in rook op zodra je je moeilijke […]

to do list zwangerschap

To do list zwangerschap

Zowel voor als tijdens de periode dat je in verwachting bent is er een heleboel te doen en te regelen. Waar je allemaal aan moet denken in deze, soms hectische tijd, is vaak zoveel dat je gemakkelijk dingen over het hoofd ziet. Hier vind je een handige ‘to do list zwangerschap’.

slapen tijdens de zwangerschap

Goed slapen tijdens de zwangerschap

Goed slapen tijdens de zwangerschap is niet altijd vanzelfsprekend. Op een gegeven moment lig je in geen enkele houding nog echt lekker terwijl je toch vreselijk moe bent. Vooral wanneer de zwangerschap al aardig vordert kan de, steeds dikker wordende, buik behoorlijk in de weg gaan zitten.

kraamperiode

Na de bevalling: de kraamperiode

Na keihard werken is het dan eindelijk zover: je bent mama van de mooiste en liefste baby van heel de wereld. De kraamperiode is aangebroken en als je de boeken mag geloven dan breekt nu een tijd aan waarin je op een roze wolk leeft. Helaas geldt dit niet voor iedere kersverse mama.

Sperma donatie

Sperma donatie

Op het ogenblik dat een sperma donatie wilt gaan doen dan moet je doordrongen zijn van een aantal feiten. Zo is de sperma donatie geen manier om snel rijk te worden of om je genetische informatie ontelbare malen door te geven.

Waar houd je rekening mee bij aankoop van kinderbedje?

Een mens slaapt behoorlijk wat af tijdens zijn leven. Voor een baby is slapen, samen met eten, zelfs één van de meest belangrijke bezigheden op een dag. Het is dus van essentieel belang om een goed kinderbedje aan te schaffen wanneer er een kleintje op komst is.

Wat moet je doen bij steken in onderbuik na de bevalling?

Een van de meest bijzondere gebeurtenissen in het leven van een vrouw is de geboorte van een kind. Een geboorte is echter niet alleen voor de kersverse moeder een blijde, maar zeer zeker ook een ingrijpende, gebeurtenis. Het vrouwenlichaam heeft immers, samen met de baby, hard moeten werken tijdens de bevalling. Nadat haar kleintje ter […]

Postnatale Depressie of Post Partumdepressie

Eigenlijk wordt er door vrijwel iedereen verwacht dat een pas bevallen vrouw op een roze wolk leeft en alleen maar gelukkig is. Helaas is niet minder waar want er zijn ook behoorlijk wat vrouwen die na de geboorte van hun baby juist eerder bedroefd zijn dan blij. Emoties De eerste dagen na de bevalling zul […]